Velká aktualizace od května + Kopánky / Important update since May

05.07.2013 21:00

---English follows---

Po delší době přinásíme delší článek o všem, co se událo od posledního článku!

První červnový víkend se nesl nejen ve znamení vytrvalého deště, ale také klubové výstavy Retriever klubu CZ bez zadání titulu klubového vítěze. Oba naši pejsci dostali možnost se předvést před rozhodčí, která má letité zkušenosti s chovem chesapeaků paní Dyane Baldwin. Její stránky naleznete zde.

Ale zpět k výsledkům našich psů, které po nedělní prezentaci této rozhodčí na téma "chesapeake" bereme úplně jinak... Benji obdržel V1 a CAC v pracovní třídě psů a Bora VD1 v mladých fenách. Nicméně posudky si můžete přečíst tam, kde obvykle, na stránkách daného psa v menu vlevo.

A abychom tomu všemu dali korunu, tak nás moc potěčilo, že celý víkend u nás přebývala paní Gerlinde Boross, majitelka otce Benjika, se svými pěti chesapeaky, dále naše veterinářka Hanka s VOK Dessie a kamarádka Verča s Honey. Ze soboty na neděli přibyli i Petr s kudrnou (CCR), Michal s labradorkou a Jarek s další fenkou CBR :-) Takže, řečí pokeru....... full house :-)

V neděli se konala přednáška Dyane Baldwin o našem úžasném chesapeake plemenu!!

Poslední červnový víkend pořádala chovatelka Benjika, Simona,  druhý ročník výcvikového tábora v Kopánkách, který byl zakončem zkouškou OVVR. Benjik i Bora byli oba zařazeni do skupiny pokročilých, kde jsme pod vedením Hanky trénovali disciplíny loveckých zkoušek. I přes fyzickou náročnost jsme si víkend parádně užili. Vyvrcholením víkendu byly právě zkoušky OVVR, kterých se účastnila Bora, protože jsme chtěli ukázat, že CBR opravdu umí (vloni vyhrál Benjik). Bora pod vedení své paničky předvedla vyrovnané výkony, společně s dalšími třemi pejsky dosáhla plného počtu bodů, ale jelikož byla nejmladší, stala se vítězem zkoušek!

Moc děkujeme všem za podporu a výbornou kamarádskou atmosféru po celou dobu tábora. Kdo chce kompletní sadu fotek, prosím napiště nám na máš email.

S našimi příznivci se můžeme vidět na klubové výstavě KCHLS v Praze-Uhříněvsi v sobotu 13.7.2013 nebo na VZ v Kostelních Střímelicích 14.7.2013, kde budeme fandit našim kamarádům.

---English---

After longer period of time we are here with important update since May 2013.

The first weekend in June was not full only of continous raining in the CR, but also there was a club show of Retriever Club CZ by Konopistě Castle The judge for CBR was Dyane Baldwin, who has really long-trm experience with chesapeakes. Our dogs succeded litle bit, Benji obtained Ex. 1 and CAC in working class and Bory VG1 in young class. Taking onto account the oveall judgement, this is really nice result after the day full of terrile rain followeed by floods!

During the last weekend of June, there was a training camp for retriever organized by breeder of Benji. We have attended the advanced group so training for the hunting exams, with Benji and Bora. The last day was composed of basic test for retriever, that was won by our Bora! We would like to thank to all friends we met in a camp and we look forward for the next year!